Интерактивен музей на индустрията – ГабровоЕдинственият по рода си на Балканите Интерактивен музей на индустрията беше открит в Габрово

Най-новата туристическа атракция на Габрово – Интерактивен музей на индустрията, беше официално открита на 21 март 2014 г. в града на хумора и сатирата. Експозицията в музея, която е изградена чрез сложен комплекс от видео, програмни продукти, вирутални гидове и декори, е реализирана от ДЗЗД „Виртуален музей Габрово“, състоящо се от „Медиа Планинг Груп“ ООД, „Скриин Брадърс Продукшън“ ООД и „Жар“ ЕООД. Дружеството създаде цялостното интериорно решение на музейната сграда, достави техниката и оборудването, необходими за функционирането на музейните експозиции, създаде атрактивно мултимедийно съдържание и интерактивни инсталации, които потапят зрителите в една виртуална реалност, представяща индустриалното развитие на град Габрово.

Новият Интерактивен музей на индустрията, който е единствен по рода си на Балканския полуостров, отразява най-новите тенденции в музейното дело в съчетание с модерни технологии. Развитието на габровската индустрия е основна тема, като посетителите ще могат да разгледат видовете промишленост, прочули Габрово – кожарство, тъкачество, грънчарство, ковачество, дърводелство, гайтанджийство и други. Тематично музеят е разделен на три части – „Индустриализация” (от края на XIX век до 1944 г.), „Социализъм” (от 1944 г. до 1989 г.) и „Настояще” (от 1989 г. до наши дни). Всеки период е представен в неговата цялост и е тематично и пространствено обособен на отделен етаж от сградата. На подземния етаж на сградата е разположено модерно оборудвано 3D кино, където посетителите могат да гледат „Габрово от птичи поглед“ – 10-минутен 3D филм, представящ най-интересните туристически атракции на града.

Официалното откриване на музея привлече многобройна аудитория - както местното население, така и гости от страната, представители на туристическия бранш и медиите. В рамките на събитието гостите имаха възможност за първи път да разгледат интерактивнити инсталации в музея, а кулминацията на вечерта бе ефектна триизмерна прожекция върху фасадата на сградата.

Видео Клипове

Галерия

Аудио Клипове

Информационни брошури